Isolation leder till skratt och magont på eget bevåg

Tillbaka i Stockholm sedan snart två veckor. Känner mig ganska hemma även om jag saknar vissa saker hemifrån. Jag har lärt mig uppskatta olika saker när jag är här, som jag kan längta efter när jag inte är här. Hemma känner jag att jag saknar saker, som jag inte tänkt på förut... sånt som blivit mer uppenbart sedan jag inte längre hade dem så tätt inpå. Men så är det visst med det mesta.

Min första vecka uppe i 08-byn innebar läsande till tenta. Enbart läsande till tenta. Meningen var egentligen att jag skulle sitta och seriöst lära mig allt det fanns att lära sig. Men så blev det naturligtvis inte riktigt. Jag isolerade mig mycket riktigt, hela veckan. Men jag satt mest (sorgligt nog) på youtube och kollade hipphipp, parlamentet och Nilecity. Jag skämdes. Jag åt upp en hel peppakaksburk - inte burken utan alla pepparkakorna. Jag hade ont i magen under hela fredagen då jag hade tentan, som var alldeles för lätt om man hade läst det vi skulle ha läst i boken (som jag varken köpte, lånade eller läste). Tror iaf att jag klarade mig fint. så det så. Hoppas det för i den kursen fanns verkligen ingen motivation att hämta för min del.

För att fira kursens slut stack Ru och jag till London fre-tis. Majs, fast med "n" (haha). Men det berättar vi om senare... :0)



Nya kontakter & gamla kära vänner.

Vad var 2007 för mig?

Jag började januari med en ny utbildning i en ny stad. Jag bodde hos en avlägsen ingift släkting. Jag var på nya äventyr med gamla vänner som jag lärde känna på ett nytt sätt.

Februari innebar min lägenhet i skogen, min första tenta skrevs och en skidresa i Sölden med familjen. I skogen fick jag känna på studentlivet i miniatyr, grannar, påhitt, middagar, bak och filmkvällar.

Mars kom med morot i form av fältstudiedag. Jag började känna mig hemma med vänner, skola och stad.

April innehöll ett överraskningsbesök för en fyllande 20-årig vän på hemmaplan, flyttlass till ny stadsdel i hemtrakten och lite påsk med släkten. Ett besök hos min Anka i gnällbältets huvudstad med traditionell Eurov-mat.

Nästa månad, maj, skulle bli den sista före sommaren. Sol, värme, pluggande utomhus, planering av sommaren och firande av en söt 90-åring där all julkortsskrivande och "gammalt fotoalbum"-släkt dök upp.

Sommaren inleddes i början av juni i Malmö med familjen och släkten. Lite regnigt, men en del dagar nere på stranden, ett stenkast från både nya huset o broen.

Juli
spenderades med mina två småttingar i engelskspråkig storstad. Kom närmare min gamla bästis, som jag kände att jag saknat. Familjen kom och hämtade hem mig mot slutet av vistelsen.

Lättare trädgårdsarbete, vedsågning, festivalspringande, strandliv, rullåkande och kusinträffar beskriver min augusti utmärkt. En kär vän kom på oväntat och härligt besök för rundvandring och glassätande i skuggan bland myggorna. En möhippa planerades med skratt och glädje. Resan i vit skåpbil från min stad, med upplockning i liten håla, till vår huvudstad fick avsluta månaden tillsammans med inledningen av ny termin.

September
började med att nya kontakter knöts och gamla förändrades uppe i min nya omgivning. Jag fick ett varmt och underbart kärleksfyllt minne från en helg hemma, där alla samlats för att hylla och fira två personers kärlek. Månadens slut var härligt tack vare mina nära.
Jag kom närmare nya och plutten kom förbi.

Oktober
kom med träningsyra, bakdagar och filmkvällar. Min gojja firades på roligt födelsedagsvis med ballongen Hubbe. Fia och jag Rankade stjärnorna och matades med underhåll och kockmat. Tomtom återupplivades med nya roligheter och överraskningsfirande på 20årsdagen.

Spiderpig gav november en fin start där gg föll på plats. Fint - Förvirrande. Höstafton med Fia i dansens och musikens uttryckande tecken. Ett nytt band väcktes åter till liv hos mig, från fryshuset med Tomtom. Nya kunskaper erövrades med kursdagar. Med Fia och Ru välkomnade jag första advent i ösregn, blåst och vacker sång. Värmande Herman hjälpte till.
Snö och lite julstök med några av mina finaste lyste upp hos mig. 

Spelkvällar, filmkvällar, pizzabak och idolskratt fick värma upp decemberstarten som kom utan snö. Sluttampen i skolan påbörjades och kändes tuff. Ordet confused sätter pannbandet på huvudet för den här månaden. Ru fanns där hela tiden. Filmstudion drog sitt sista strå. För i år. Honung fick underbart besked som ger nästa år ett nytt utseende på kalendern.
Ett överraskningsåk i nygammal bil med gammalny vän till julig stuga full av kramar kändes skönt och jag landade. En ny vän kom för kortkort visit med Thai i min stad. 
Dagen med Kalle Anka var deppig och fel. En oväntad julhälsning spred värme och tack vare den store röde, Ebbs, E&G, kusiner, Dk, mm&mf, ma, pa, Las fick jag uppleva en av de finaste, mysigaste kvällar.
Snökontakter ordnade med kontopåfyllning de sista dagarna på året.
Kvällen före alla nystarter klickas igång kände jag mig nöjd med året som nu nästan gått varvet runt. Med ett leende skålade jag, härligt omgiven av mina närmaste, för allt fina gamla och allt som komma skall.

Tack för ett underbart år.